top of page
Book no.1

Paidemata:

γράφτηκε από Ελένη Σαβουιδάκη

Ο Αμφικαθρέφτης, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένας καθρέφτης με δύο όψεις.
Μία ρεαλιστική και μία που σε κάνει να βλέπεις ό,τι φαντάζεσαι...ή για να το πούμε διαφορετικά, μία που σε δείχνει όπως είσαι και μία που σε δείχνει όπως θα 'θελες να είσαι...! Ένας τέτοιος "αμφικαθρέφτης", που λέτε, βρέθηκε στην κατοχή της φίλης μας της Διονυσίας, της νέας ηρωίδας της Σοφιάννας Παϊδούση.
Η Διονυσία ζει σε μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες και είναι μια κοπέλα σαν όλες τις άλλες.

Στιγμιότυπο 2022-03-04, 10.23.26 μμ.png

Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών:

γράφτηκε από Αγγελίνα Παπαθανασίου

«Αμφικαθρέφτης» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της Σοφιάννας Παϊδούση, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Εικονογράφος του βιβλίου η Νανά Παπαδοπούλου.

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Η συγγραφέας δανείζεται στοιχεία από το κλασικό παραμύθι και τα προσαρμόζει στη σημερινή εποχή. Η Διονυσία, μια έφηβη κοπέλα, ζει σε ένα κάστρο με την οικογένειά της. Λόγω των περιττών κιλών της και της έλλειψης αυτοπεποίθησης, περνά πολλές ώρες κλεισμένη στο δωμάτιό της, για να αποφεύγει τα αρνητικά σχόλια των άλλων και τα πειράγματα.

Όταν πεθαίνει η γιαγιά της, της αφήνει κληρονομιά έναν καθρέφτη. Η ίδια δεν φαίνεται ικανοποιημένη με αυτό το κληροδότημα. Τα αδέλφια της στάθηκαν πιο τυχερά κατά την άποψή της.

Στιγμιότυπο 2022-09-22, 11.44.22 μμ.png
Στιγμιότυπο 2022-10-10, 9.58.14 πμ.png

Vivlio-Life:

γράφτηκε από Βιργινία Αυγερινού

Την συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Σοφιάννα Παϊδούση, είχαμε παρουσιάσει όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Ο ΠΑΡΦΕΣ». Ένα αξιόλογο βιβλίο, το οποίο πραγματεύεται τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών που γίνονται αντικείμενο εκφοβισμού. Ένα βιβλίο το οποίο δεν αναφέρεται απλώς στο πρόβλημα αλλά στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, αλλά κυρίως να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλήσουν αν τυχόν και όποτε συμβεί κάτι ανάλογο στη δική τους ζωή ή στη ζωή κάποιου συνομηλίκου τους. 

Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο, το νέο της έργο με τίτλο «Αμφικαθρέφτης» που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και γιατί όχι και σε ενήλικες, αφού μπορεί να δημιουργήσει σκέψεις και να αφυπνίσει.

Στιγμιότυπο 2022-10-11, 2.09.25 μμ.png

Apostaktirio:

γράφτηκε από Ελένη Παπακώστα

Από τις πιο αγαπημένες μας παιδικές στιγμές ήταν όταν ακούγαμε ή διαβάζαμε παραμύθια με μάγισσες, μαγικά φίλτρα, μαγεμένους πρίγκιπες, κακές μητριές, μαγικούς καθρέφτες… Έτσι και η Σοφιάννα Παϊδούση, προφανώς επηρεασμένη από τα αναγνώσματα ή τα ακούσματα της παιδικής της ηλικίας, γράφει όμορφες ιστορίες, οι οποίες ακολουθούν τον βασικό κορμό γνωστών κλασσικών παραμυθιών.

 

Σύμφωνα και με τα πάγια μοτίβα των παραμυθιών, οι ήρωές τους αντιμετωπίζουν συνήθως κάποιο σημαντικό πρόβλημα, του οποίου η επίλυση επέρχεται με τη βοήθεια του υπερφυσικού, προσφέροντας στον αναγνώστη ένα προσδοκώμενο αίσιο τέλος. Μα για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εδώ το υπερφυσικό δεν δίνει την τελική λύση. Απλά γίνεται η ιδανική αφορμή ώστε να πάρει η ηρωίδα τη ζωή της στα χέρια της και να πετύχει τον στόχο της.

Book no.2
bottom of page