top of page
background-13.jpg
background-13.jpg

Δες περισσότερα για τις "εξορμήσεις" του Παρφέ εδώ: 

6.png
7.png
ΔΩΡΕΑΝ _ΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ! (1).png

Το Η Μαγική Κιμωλία (παιδικός σταθμός- Νηπιαγωγείο στις Αχαρνές)

 φιλοξένησε τον Παρφέ​  (Απρίλιος 24)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-13, 10.43.02 πμ.png
background-13.jpg
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-13, 10.43.22 πμ.png

Το τρενάκι (παιδικός σταθμός- Νηπιαγωγείο

στο Παλαιό Φάληρο)

 γιόρτασε την ημέρα παιδικού βιβλίου παρέα

με τον Παρφέ!​  (Απρίλιος 24)

Nelyland (παιδικός σταθμός- Νηπιαγωγείο

στην Κατερίνη)  (Ιούνιος 24)

7ο Δημοτικό σχολείο

Νέας Φιλαδέλφειας  (Απρίλιος 24)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-13, 10.56.24 πμ.png

23ο Νηπιαγωγείο

Καλλιθέας  (Απρίλιος 24)

paidousi.jpg
melted-icecream.tif
background-13.jpg
melted-icecream.tif
background-13 2.jpg

Παρουσίαση στα εκπαιδευτήρια Πλάτων στην Κατερίνη,​ Μάιος 23

background-13.jpg

Παρουσίαση στον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο

Nelyland στην Κατερίνη! Μάιος 23

 

 

 

 

            

 

 

 

 

 

 

 

Εκεί που ετοιμάζαμε τον πολύχρωμο χειροποίητο χαρταετό μας, μας περίμενε μία παραμυθοέκπληξη. Ο εξίσου πολύχρωμος Παρφές, που είναι και άνθρωπος και παγωτό και βιβλιοϊστορία μαζί, ήρθε στο σχολείο μας μαζί με τη... μαμά του, συγγραφέα Σοφιάννα Παϊδούση! Ταξιδέψαμε στη χώρα της διαφορετικότητας, με παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αφήγηση, ζωγραφική και κατασκευές, ντυθήκαμε... Παρφές και του υποσχεθήκαμε ότι θα σεβόμαστε τον διπλανό και τη διπλανή μας, είτε είμαστε στο σχολείο είτε στο σπίτι είτε οπουδήποτε αλλού. Καλό ταξίδι, Παρφέ! Άντε, να μας ξανάρθεις!
...

Πηγή: Νηπιαγωγείο Nelyland

melted-icecream.tif
Book no.1
background-13.jpg
parfeee.tif

Επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας!

 

 

Όταν δίνεται η ανεπανάληπτη ευκαιρία στον Παρφέ και στην "πνευματική του μητέρα", να γνωρίσουν όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές όλων των τάξεων ενός ιστορικού Δημοτικού Σχολείου, όπως είναι το 5ο Δημοτικό Βέροιας και να μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά του... "Βόρειου Πόλου", το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Διευθυντή του σχολείου, Λευτέρη Χαιριστανίδη και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο Παρφές νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη για την αγάπη, την αποδοχή και την υποστήριξη! 

Εις το επανιδείν!!!

 

 

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την συγγραφέα Σοφιάννα  Παϊδούση.

 

Η κ. Παϊδούση παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας το βιβλίο της «Ο Παρφές». Ένα εξαιρετικό βιβλίο που αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας και βασανίζει πολλούς γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: τον σχολικό εκφοβισμό(bullyihg). Η ουσιαστική επικοινωνία και επαφή που δημιούργησε η συγγραφέας με τα παιδιά , καθώς και η αναπαράσταση σκηνών του βιβλίου από τα παιδιά,  με την καθοδήγηση της συγγραφέα , είχαν σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να «μπουν» στην ιστορία του βιβλίου. Να πάρουν μηνύματα , να κατανοήσουν τι σημαίνει ενοχλώ και εκφοβίζω τον συμμαθητή μου, τι σημαίνει αποδέχομαι τον συμμαθητή μου με την ιδιαιτερότητά του.

Ο διευθυντής κ. Χαιριστανίδης  Λευτέρης και το εκπαιδευτικό προσωπικό  του σχολείου μας  ευχαριστούμε πολύ την κ. Παϊδούση για την παρουσία της στο σχολείο μας".

Πηγή: 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Σοφιάννα Παϊδούση στη Βέροια/ Παρφές/ Sofianna Paidousi
melted-icecream.tif
melted-icecream.tif
Book no.2
background-13.jpg
pagotakia2.tif

O Παρφές από τον Βορρά... στον Nostos, Κέρκυρα
 

Ο Παρφές ευχαριστεί... αυτοπροσώπως το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό του Nostos Food Hall στην Κέρκυρα, μετά το τέλος ενός ξέφρενου kid's book party!

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφορμή στάθηκε το "βιβλιοταξίδι" του Παρφέ στο νησί των Φαιάκων και η παραμυθοιστορία της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση, για μικρούς και μεγάλους, σε μια kid's friendly εκδήλωση, με θεατρικό παιχνίδι, face painting, κληρώσεις δώρων, παγωτά έκπληξη, μουσική, χορό και παιχνίδι, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει, σ' έναν βραβευμένο (για τα υπέροχα γλυκά του και όχι μόνο) χώρο υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης.

 

 

 

 

H παραμυθοιστορία του Παρφέ, της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση, για μικρούς και μεγάλους, καταλήγει σ' ένα ξέφρενο kid's book party, στο Nostos Food Hall στην Κέρκυρα.
Αφορμή στάθηκε το "βιβλιοταξίδι" του Παρφέ στο νησί των Φαιάκων και η kid's friendly εκδήλωση, με θεατρικό παιχνίδι, face painting, κληρώσεις δώρων, παγωτά έκπληξη, μουσική, χορό και παιχνίδι, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει, την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού παρακαλώ, σ' έναν βραβευμένο (για τα υπέροχα σπιτικά γλυκά του) χώρο υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης.
Απολαύστε ένα χαρακτηριστικό medley hd video, που επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας, με ορισμένες από τις best of στιγμές και όλους τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές, που μαζί με την εμψυχώτρια Αγγελική και τον ίδιο τον Παρφέ φυσικά, άφησαν το αποτύπωμά τους για τον επερχόμενο φθινόπωρο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mικροί -σχεδόν από... κούνια- και μεγάλοι, "ντυμένοι" παιδιά, εμπλέκονται δημιουργικά με πρωτεργάτη τον αγαπημένο ήρωα Παρφέ, της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση, στο Nostos Food Hall στην Κέρκυρα, με παιδαγωγικό μέσο το θεατρικό παιχνίδι και συνοδευτικά... παγωτά, μουσική, χορό, face painting και δώρα, γιατί... kid's book party είναι αυτό!

 

 

 

 

 

 

Σοφιάννα Παϊδούση στo Νostos Κέρκυρας/ Παρφές/ Sofianna Paidousi
Σοφιάννα Παϊδούση στo Νostos Κέρκυρας/ Παρφές/ Sofianna Paidousi
Σοφιάννα Παϊδούση στo Νostos Κέρκυρας/ Παρφές/ Sofianna Paidousi
pagotakia.tif
melted-icecream.tif
background-13.jpg

Tο πιο kid's party του καλοκαιριού!!! 
Αqua Nova Events, Λιτόχωρο, Πιερία, 4/8/19


 Ο Παρφές θα συναντήσει για πρώτη φορά όλους τους φίλους του και θα κεράσει παγωτάκια όλα τα παιδάκια!!!
Ο Παρφές, συγκινημένος και υπερήφανος, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, μέσα από την καρδιά του, για την αμέριστη και απροσδόκητη, εν μέσω καλοκαριού, στήριξη, για τέσσερις ολόκληρες ώρες, στο πιο kid's book party στο Aqua Nova Events στη Γρίτσα Λιτοχώρου.
Σας υπόσχεται ότι επειδή 12 λίτρα παγωμένης σπιτικής λεμονάδας, με βιολογική ζάχαρη καρύδας και δυόσμο, αμέτρητα κουτάκια σπιτικού pop corn, πάνω από 200 παγωτά σε όλες τις γεύσεις, μία τεράστια τούρτα-Παρφές..., δεν ήταν προφανώς αρκετά για όλες και όλους, την πρώτη φορά, την επόμενη -που δε θ' αργήσει, να' στε σίγουροι- θα είναι όλα πολύ περισσότερα...

Σοφιάννα Παϊδούση στo Acqua Nova Πιερίας / Παρφές/ Sofianna Paidousi
pagotakia1.tif
background-13 2.jpg
Σοφιάννα Παϊδούση στo Acqua Nova Πιερίας / Παρφές/ Sofianna Paidousi

Άλλωστε, η αγάπη σας είναι ανεκτίμητη. Οι νέες φίλες και οι νέοι φίλοι του Παρφέ, που δε σταμάτησαν να παίζουν και να φωτογραφίζονται μαζί του, μαζί με την animateur-Παρφέ (Δήμητρα, special thanx!!!), από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, το Λιτόχωρο, την Πτολεμαϊδα και από άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι το ίδιο ανεκτίμητοι στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού κι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε και ο ίδιος ο Παρφές να θυμόμαστε, όλες και όλοι, πάντα και μετά τον Αύγουστο!

Υγ. Ξεχωριστή μνεία (ευχαριστιών) αξίζει στον ιδιοκτήτη του Aqua Nova Events, στον... καλλιτεχνικό διευθυντή (Hercules, you rule...) και στο ευγενικό προσωπικό, για τη ζεστή φιλοξενία σε όλα τα επίπεδα! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

tourta2.tif
Σοφιάννα Παϊδούση στo Acqua Nova Πιερίας / Παρφές/ Sofianna Paidousi

Aν θέλετε να διοργανώσουμε ένα εκπληκτικό θεματικό πάρτι για σας ή το παιδί σας, με κεντρικό ήρωα και καλεσμένο τον Παρφέ...

15.png

Επικοινωνήστε μαζί μας!

16.png
6.png
7.png
13.png
bottom of page