top of page
26.png

Συνέντευξη στο Αποκαλυπτικά 
και Επίκαιρα

unnamed.jpg

O Παρφές  ανοίγει την καρδιά του στον Αντρέα Σταματόπουλο και στη Βεργίνα Τηλεόραση μέσω της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!

Book no.1

Συνέντευξη στο Book Guru

Ανώνυμο σχέδιο.png

Η συγγραφέας Σοφιάννα Παϊδούση μιλάει για το νέο της παραμύθι και όχι μόνο, στην CEO του Writers' Agency Bookguru.gr & Δημοσιογράφο Ευαγγελία Τζιάκα.

25.png
Book no.1

Συνέντευξη στο Βlessed.gr

logo-black.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2023-03-31, 11.36.29 μμ.png

Ο Αμφικαθρέφτης της Σοφιάννας Παϊδούση


Marilia Makri


Συναντήσαμε τη συγγραφέα Σοφιάννα Παϊδούση στον προσωπικό της χώρο στην Κέρκυρα. Το Fairytale luxury apartment είναι ένας χώρος φτιαγμένος με αγάπη. Με την ίδια αγάπη η Σοφιάννα έχει δημιουργήσει ήδη δύο υπέροχα παραμύθια κι ετοιμάζεται για ακόμη δύο προς το παρόν!

Ο “Παρφές” είναι το πρώτο της βιβλίο και ο “Αμφικαθρέφτης” το δεύτερο, που μας τράβηξε την προσοχή για το θέμα του αλλά και για τη σπουδαία δουλειά στη συγγραφή, την εικονογράφηση και την επιπρόσθετη συμβολή ψυχολόγων και διατροφολόγων.

Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-04-01, 11.11.49 μμ.png

Σοφιάννα Παϊδούση

Ένας καθρέπτης με δύο όψεις είναι αρκετός για να κάνει ένα μικρό κορίτσι να καταλάβει; Να πιστέψει στη μαγεία που κρύβει μέσα του και να γίνει αυτό που πάντα επιθυμούσε; Είναι η εικόνα μας κάτι που μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε εάν το θέλουμε; Τι άποψη έχει η Σοφιάννα Παίδούση για όλα αυτά; Θα μάθουμε μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί όπου μας μιλά για το βιβλίο της με τίτλο “Αμφικαθρέφτης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

 

Τι λέτε, πάμε να τη γνωρίσουμε;

Συνέντευξη στο Authoring Melodies

Σοφιάννα Παϊδούση στο Authoring Melodies/Sofianna Paidousi
25.png

Συνέντευξη στο mywritersgang.gr

Στιγμιότυπο 2021-12-10, 5.48.45 μμ.png

20 ερωτήσεις για να με γνωρίσεις...

Σοφιάννα Παϊδούση στο My Writersgang/Sofianna Paidousi

Επιμέλεια: Νίτσα Μανωλά

Ποια είμαι; Είμαι η Σοφιάννα Παϊδούση. Είμαι νηπιαγωγός, συγγραφέας και καθηγήτρια αγγλικών. Έχω σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, δημιουργική γραφή (παραμύθι και εφηβική λογοτεχνία) και θεατρική γραφή. Έχω εξειδικευτεί στον Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο InDesign, στο Web Development, στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Μάρκετινγκ και στο Marketing μέσω Social Media, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και στο Subtitling στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Tον Οκτώβριο ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Με τι ασχολούμαι: Γράφω παραμύθια, blogger, https://fairytalesbysapaidousi.blogspot.com (θέατρο, για παιδιά, μουσική και βιβλίο),

Book no.2
26.png

Συνέντευξη στο mikrofwno.gr

Στιγμιότυπο 2021-12-10, 6.37.33 μμ.png

Σοφιάννα Παϊδούση:

«Μπορεί στην πραγματικότητα να είμαστε όλοι από το ίδιο υλικό, αλλά κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλο και είναι αναγκαίο να τον αποδεχόμαστε όπως είναι.»

Από Δέσποινα Ταστσιόγλου

Σοφιάννα Παϊδούση στο Mikrofwno/Sofianna Paidousi

Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, σε μια νέα κατοικία, σε μια νέα ζωή. Οι νέοι του συμμαθητές θα τον αποδεχτούν ή θα του δυσχεράνουν τη ζωή του στο σχολείο;

Στο βιβλίο-παραμύθι για παιδιά και ενήλικες, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος, η Σοφιάννα Παϊδούση αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας που βασανίζει πολλούς γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: τον σχολικό εκφοβισμό (bullying). Η νεαρή συγγραφέας και μητέρα, αφού υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, μιλά στο mikrofwno για το πρώτο λογοτεχνικό της “παιδί”. Συνάμα, πρόκειται και για το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για τον σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα, καθώς μια πληθώρα ειδικών έχουν εργαστεί γι’ αυτό το βιβλίο, που αποτελεί τροφή για σκέψη για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Γνωρίστε την ταλαντούχα Σοφιάννα και τον γλυκό “Παρφέ” της μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί!

25.png

Συνέντευξη στο Filanagnostis

Στο πλαίσιο μιας πολυσύνθετης άποψης για τη λογοτεχνία η σελίδα μας φιλοξενεί και βιβλία που ανήκουν στην Παιδική και Νεανική λογοτεχνία. Πρόσφατα παρουσιάσαμε στην στήλη μας Παιδική – Νεανική λογοτεχνία το βιβλίο «Ο ΠΑΡΦΕΣ» της Σοφιάννας Παϊδούση. Ένα βιβλίο που ασχολείται με τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών που γίνονται αντικείμενο εκφοβισμού. Το βιβλίο δεν αναφέρεται απλώς στο πρόβλημα αλλά στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά  να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, αλλά  κυρίως να καταλάβουν  ότι πρέπει να μιλήσουν αν τυχόν και όποτε συμβεί κάτι ανάλογο στη δική τους ζωή ή στη ζωή κάποιου συνομηλίκου τους. Στην παρουσίαση μας σταθήκαμε στο πλούσιο, καλογραμμένο και κυρίως καλοδουλεμένο κείμενο, στη  γραφή της κ. Παϊδούση, στην  πλοκή και στη ροή του έργου και γενικά στο σύνολο της μυθοπλασίας. Κυρίως όμως σταθήκαμε σε όλα όσα περιλαμβάνονται συνολικά σε αυτό το βιβλίο, καθώς είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο έχει δημιουργηθεί με πολλή προσοχή και ακόμα περισσότερο μεράκι.

     Ζητήσαμε από την συγγραφέα μια συνέντευξη που άμεσα και με μεγάλη προθυμία μaς παραχώρησε και είναι η πρώτη συνέντευξη που αφορά στο παιδικό βιβλίο και σήμερα σας την παρουσιάζουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε.

Στιγμιότυπο 2022-01-18, 10.53.15 μμ.png
Σοφιάννα Παϊδούση στο Filanagnostis/Sofianna Paidousi
26.png

Συνέντευξη στο Max Mag

Σοφιάννα Παϊδούση στο MaxMag/Sofianna Paidousi
Στιγμιότυπο 2022-01-18, 10.56.00 μμ.png

Σοφιάννα Παϊδούση: 10 αγαπημένα βιβλία – αγαπημένες ταινίες


Από: Μαρία Αντωνίου


Η Σοφιάννα Παϊδούση, συγγραφέας των Εκδόσεων Υδροπλάνο, προτείνει στους αναγνώστες του Maxmag, 10 αγαπημένα της βιβλία που είναι και αγαπημένες ταινίες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος, της J. K. Rowling
Να θυμάσαι πως δεν ωφελεί σε τίποτα το να παραδίνεσαι στα όνειρα και να ξεχνάς ότι ζεις στην πραγματικότητα!

25.png

Συνέντευξη στο
Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

Στιγμιότυπο 2021-12-10, 6.43.45 μμ.png
Σοφιάννα Παϊδούση στο Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών/Sofianna Paidousi

Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την παιδαγωγό, συγγραφέα, καθηγήτρια αγγλικών και blogger, Σοφιάννα Παϊδούση, με αφορμή την κυκλοφορία του παιδικού της βιβλίου «Ο Παρφές», από τις εκδόσεις Οσελότος.

Συνέντευξη

Καλησπέρα σας, κυρία Παϊδούση. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Είστε ένα άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα. Ποιες από τις παραπάνω ιδιότητες σάς αντιπροσωπεύει περισσότερο και γιατί;

Σ.Π. Όλες αυτές οι ιδιότητες, κι ορισμένες ακόμα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Η συγγραφή παραμυθιών, πάντως, επειδή είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία και πολύ δημιουργική για μένα απ’ όλες τις πλευρές, στην παρούσα φάση είναι η πιο αντιπροσωπευτική.

26.png
Στιγμιότυπο 2021-12-10, 7.10.22 μμ.png

Live Συνέντευξη στο
Bookia στο 48o Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο

Ο Παρφές... παίρνει τον λόγο από τη συγγραφέα Σοφιάννα Παϊδούση, δια χειρός οικοδεσπότη Τόλη Αναγνωστόπουλου και Bookia, απολαμβάνοντας... το Ζάππειο και το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, σε μια συνέντευξη-σταθμό στην παρθενική λογοτεχνική του διαδρομή!

❝Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!❞

25.png

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο 
Κύμα FM Κέρκυρας

Στιγμιότυπο 2021-12-10, 7.17.01 μμ.png

Ο Παρφές και η συγγραφέας Σοφιάννα Παϊδούση, "κολυμπούν" στον Κύμα 90.3 FM στις θάλασσες της Κέρκυρας, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της ιστορίας του ήρωα, από τις εκδόσεις Οσελότος και τo καλοκαιρινό kid' s book party στο Nostos Food Hall.

26.png

Συνέντευξη στο koukidaki.gr

Στιγμιότυπο 2021-12-12, 10.52.49 μμ.png
Η Σοφιάννα Παϊδούση στο Koukidaki/ Sofianna Paidousi

Πώς σας ήρθε η ιδέα;

Πριν μερικά χρόνια, ένα τραγικό γεγονός εκφοβισμού συγκλόνισε την Ελλάδα και μ’ επηρέασε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε μεγάλο βαθμό. Υπήρχε για χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά όπως και πολλά άλλα περιστατικά, που συμβαίνουν, αργούν να έρθουν στην επιφάνεια με λογοτεχνική, τουλάχιστον, μορφή. 
 

25.png

Κουβέντα στην αυλή με τη συγγραφέα
Σοφιάννα Παϊδούση

Η Σοφιάννα Παϊδούση στον Aylogyros news/ Sofianna Paidousi

Αν και λατρεύει τα παραμύθια η Σοφιάννα, στην κουβέντα...
που κάναμε μαζί της, μας εντυπωσίασε με τα πιστεύω της, αλλά και τη γενική φιλοσοφία που έχει για τη ζωή και την κάθε έκφρασή της, καθώς όπως λέει: «Όλα είναι στο μυαλό».

 

Στιγμιότυπο 2022-01-14, 1.19.35 πμ.png
Στιγμιότυπο 2022-02-04, 6.43.52 μμ.png

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ
(by Manolis Ntaloukas)

Η Σοφιάννα Παϊδούση στον Μανώλη Νταλούκα/ Sofianna Paidousi

Σοφιάννα Παϊδούση

(Φωτ. Μ.Νταλούκας, 2017)

Σοφιάννα Παϊδούση – Δημιουργός παραμυθιακών καταστάσεων

 

Η Σοφιάννα, είναι περίπτωση παραμυθολόγου με την σωστή σημασία του όρου. 
Δεν σε παραμυθιάζει, σε ταξιδεύει με αλήθινά ψέμματα. Νιώθεις άσχημα; Είναι έτοιμη να σου πει ένα παραμύθι και να σε περάσει στην χώρα του μύθου. Η ίδια θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα, με όρους role playing. Θα γίνει κοκκινοσκουφίτσα, σταχτοπούτα, μικρή γοργόνα, για να σου διαβάσει τις ιερές παραμυθίες, που θα σε φέρουν στην μοναδική σου πατρίδα, την χώρα την παιδική.


Δεν την ήξερα, μέχρι που μου έστειλε, από την Θεσσαλονίκη όπου ζει, ένα βίντεο μήνυμα, όταν έμαθε πως κάνω το πρότζεκτ Μάταλα. Δεν το πίστευα. Ήταν αυτή σε ακροθαλασσιά, σαν Little Mermaid.

25.png
cropped-dionlogo.png

82η ΔΕΘ: 
Η Σοφιάννα Πaϊδούση στη DION Τηλεόραση

26.png

Η σεναριογράφος Σοφιάννα Παϊδούση (Schoolikoμπερδέματα ΙΙ, "Η Νέα Γενιά")
στην εκπομπή
"ΕΥ ΖΗΝ" (ΔΙΟΝ ΤV)

H σεναριογράφος του Schoolikoμπερδέματα ΙΙ, "Η Νέα Γενιά", Σοφιάννα Παϊδούση (και εκπαιδευτικός), της κινηματογραφικής παραγωγής, δηλαδή, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και μιλάει στο δημοσιογράφο της ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας, Ευγένιο Παπαδόπουλο και στην πολιτιστική εκπομπή "Ευ Ζην", για το ευφάνταστο σενάριο της ταινίας του ειδικού σχολείου, από το μακρινό παρελθόν της συγγραφής του (2008), στην Αθήνα των Βορείων προαστίων, για την πολυποίκιλη συγγραφική της δραστηριότητα, για το χθες και το σήμερα της σχολικής ζωής, για τη συνέχεια της κινηματογραφικής συνεργασίας με το ειδικό σχολείο και για την παιδαγωγική αξία της τέχνης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μαθητή και του εκπαιδευτικού. Αξίζει να σημειωθεί η Avant Premiere της ταινίας-σταθμού, στα κινηματογραφικά σχολικά χρονικά, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη της Κατερίνης, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 17:30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για όλους. 4 ταινίες μικρού μήκους (plus Eκπαιδευτήρια Πλάτων & ΓΕΛ Κορινού) σε 1 σενάριο της Σοφιάννας Παϊδούση, αποδεικνύουν τη διαφορετικότητα στην πράξη, με χαρακτήρα και ονοματεπώνυμο.

25.png

Συνέντευξη στο diabazoume.gr

Στιγμιότυπο 2022-02-04, 11.49.53 μμ.png
Η Σοφιάννα Παϊδούση στο Diabazoume/ Sofianna Paidousi

-Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη συγγραφή παραμυθιών;

Ώς νηπιαγωγός πάντα είχα την τάση να ψάχνω παραμύθια μοντέρνα, πέρα από τα κλασικά που είναι ήδη γνωστά στα παιδιά. Παραμύθια που να αναφέρονται σε σύγχρονα προβλήματα της καθημερινότητας.

-Το πρώτο σας παραμύθι ποιο ήταν και ποια ήταν η αφορμή για το γράψετε;

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας… Και μετά τι;» Όταν ήμουν παιδί πάντα αναρωτιόμουν τι συνέβη μετά το τέλος των παραμυθιών, τι απέγιναν οι ήρωες. Γι αυτό και πάντα μου άρεσαν οι ταινίες που βασίζονται σε διασκευές κλασσικών παραμυθιών.

Η σεναριογράφος Σοφιάννα Παϊδούση στην πιο μυθιστορηματική stand up συνέντευξη της ζωής της!

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση


Η νησιώτισσα super talented σεναριογράφος, Σοφιάννα Παϊδούση, γράφει το πιο ευφάνταστο interactive stand up σενάριο της ζωής της, κατά «λαϊκή απαίτηση» του εντολέα δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου Πελάγους. 
Η Σοφιάννα Παϊδούση, στην πρώτη αποκλειστική εκ βαθέων εξομολόγηση καρδιάς στο Νίκο Κολίτση, περιγράφει τη διαδικασία συγγραφής ενός σεναρίου, εστιάζει στην αξία της έμπνευσης, αποκαλύπτοντας τις πηγές της, καταγράφει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά της από τη δημιουργία μίας σπονδυλωτής ταινίας μικρού μήκους επί τέσσερα, από ένα ειδικό σχολείο, με τη συνεργασία δύο ακόμη σχολείων και των καθηγητών τους, με βάση το σενάριό της «Η Νέα Γενιά» (2008) και το επικαιροποιεί στη σημερινή σχολική πραγματικότητα, αναλύει την πρωτοτυπία πειράγματος των ιστοριών της, με αφορμή κλασικές φόρμες, εν είδει δημιουργικής γραφής με σύγχρονες θεματικές, οραματίζεται τα σενάριά της σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και μοιράζεται τις αγαπημένες της ταινίες και παραστάσεις, επενδυμένες με μουσική και εικόνες. 
Στη συνέχεια, η Σοφιάννα Παϊδούση καταγράφει τα κίνητρα της συγγραφής, σε ατομικό επίπεδο, επιλέγει τον αγαπημένο της συγγραφέα, κάνει mini απολογισμό ζωής, εκλογικεύει τους ήρωες των ιστοριών της, σε συνδυασμό με τη φαντασία και τα προσωπικά της βιώματα, περιγράφει τα ταξίδια της ζωής της και ανακαλεί τους πιο συγγραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. 
Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης, η Σοφιάννα Παϊδούση επισημαίνει το ρόλο της θάλασσας στη ζωή και το έργο της, αναδεικνύει τη μαγεία του παραμυθιού, συγκρίνει τη Χίο με την Κέρκυρα, με την Αθήνα στο background, αφομοιώνει τις νησιώτικες επιρροές του περιβάλλοντος και της οικογένειάς της και πιστεύει στα νέα ταλέντα, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, τις αδυναμίες του συστήματος και την απουσία της πολιτείας, εν γένει, σε καλλιτεχνικό επίπεδο. 
Στο τρίτο και πιο αναπάντεχο μέρος της συνέντευξης, η Σοφιάννα Παϊδούση συστήνει στο κοινό τη «μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής της», το χαριτωμένο Τσάρλι, εστιάζοντας στη σχέση ζωής και ευθύνης του ανθρώπου μ’ ένα ζώο. Παράλληλα, καταδεικνύει την ανιδιοτέλεια της σχέσης του ανθρώπου με το ζώο και την πολύτιμη συνεισφορά του στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διακρίνοντας την κοινωνικότητα των ανθρώπων από την οπτική όλων όσοι γράφουν και εκφράζουν μ' αυτό τον τρόπο πρωτίστως τα συναισθήματά τους. 
Τέλος, ονειρεύεται το μυθιστόρημα της ζωής της, που μετά από αυτή τη συνέντευξη, καθίσταται αυτονόητο ζητούμενο!

bottom of page