top of page
fonto.png

Συνέντευξη στο mywritersgang.gr

Σοφιανα.png

Επιμέλεια Νίτσα Μανωλά

Ποια είμαι; Είμαι η Σοφιάννα Παϊδούση. Είμαι νηπιαγωγός, συγγραφέας και καθηγήτρια αγγλικών. Έχω σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, δημιουργική γραφή (παραμύθι και εφηβική λογοτεχνία) και θεατρική γραφή. Έχω εξειδικευτεί στον Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο InDesign, στο Web Development, στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Μάρκετινγκ και στο Marketing μέσω Social Media, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και στο Subtitling στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Tον Οκτώβριο ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Με τι ασχολούμαι: Γράφω παραμύθια, blogger, https://fairytalesbysapaidousi.blogspot.com (θέατρο, για παιδιά, μουσική και βιβλίο),

Στιγμιότυπο 2021-12-10, 5.48.45 μμ.png
Book no.1

Επίσης, μπορείς να με βρεις εδώ:

www.youtube.com/channel/UC1okajT-bqR6wt3bZDQ2-XA

www.facebook.com/fairytalesbysapaidousi

www.instagram.com/sapaidousi

www.instagram.com/fairytales_by_s.a.paidousi

Τρεις ικανότητες/ιδιότητες που με διακρίνουν: οργάνωση, μεθοδικότητα, δημιουργικότητα

Τρεις αδυναμίες μου: ταξίδια, comedy movies συντροφιά με ρόφημα σοκολάτας και σοκολατένια κρουασάν (παρήχηση της σοκολάτας!)

Ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα να έχω: Να ήμουν αόρατη και να ταξίδευα στον χρόνο

Αν ρωτήσεις τους φίλους μου θα πουν πως είμαι: σ’ έναν φανταστικό κόσμο όπου όλα είναι μαγικά… (σαν την Disneyland ή μήπως όχι;)

Γράφω επειδή: Δεν ξέρω πού αλλού μπορώ να διοχετεύσω τη φαντασία και τα όνειρά μου…

Αν αύριο άνοιγα ένα μπαρ θα το ονόμαζα: Sophie patisserie/croissanterie

Το κινούμενο σχέδιο που παρακολουθώ ακόμα και σήμερα: Δεν παρακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο, αλλά έχω δει πολλές φορές και τα δύο “Frozen”!

Το πιο ‘’ηλίθιο’’ πράγμα που έχω κάνει: Ανέβηκα στον «Γύρο του Θανάτου», ως μαθήτρια Λυκείου, σε Λούνα Παρκ (ακόμα ζαλίζομαι…)

Είμαι ευτυχισμένος επειδή: Έχω μια τρελή τρελή οικογένεια που με στηρίζει σε ό,τι καταπιάνομαι… (αν θέλει ας κάνει κι αλλιώς…)

Ένα θέμα που μου δημιουργεί άγχος όταν συζητιέται: To μέλλον των παιδιών μου

Ένας μέχρι τώρα άπιαστος στόχος μου: Να κάνω ταινία κάποιο παραμύθι μου

Αν ποτέ με συλλάβουν θα είναι γιατί: Τσακώθηκα στον δρόμο με κάποιον/α ασυνείδητο/η που δεν τηρούσε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Η οικογένεια μου με μία λέξη: Supernatural!

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη/ος: Για τις σπουδές, τα «πνευματικά παιδιά» (βιβλία) μου και τους γιους μου… (εντάξει και για το σκυλάκι μου!)

Ένα πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει: Που δεν ήμουν όσο κοντά θα ήθελα στους ανθρώπους του στενού μου περιβάλλοντος, όταν με είχαν περισσότερο ανάγκη, λόγω covid κι άλλων συνθηκών

Φεύγω από μια σχέση φιλική/ερωτική όταν: Δεν υπάρχει παρόν, οπότε ούτε και  μέλλον

Η φράση που χρησιμοποιώ περισσότερο: Όλα είναι στο μυαλό!

Αν ήμουν χρώμα θα ήμουν: Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Εκδοτικός Οίκος: Υδροπλάνο, Οσελότος

Τίτλος βιβλίου/ων: «Ο Αμφικαθρέφτης», «Ο Παρφές»

 

Πηγή:

Μywritersgang.gr, 4 Απριλ. 2021

Book no.2
bottom of page